Post

2 followers Follow
0
Avatar

Mag Pack Problem?

Hi all... well, I just got my second shooter. So far, so good (except a bit of jitter in one area of the slider). The Mag Battery though doesn't seem to work at all? I charged it for about 3 hours until the light on the charger turned green. Plugged the battery into the second shooter with the barrel cable, turned the battery on and nothing happened. Tried the USB cable instead, still nothing. All green lights and the red light are on in the battery strength indicator. Help?

Matthew Abourezk

Official comment

Avatar

Yes, power on Magpak, then connect to Second Shooter. The start up process can sometime trip the current protection in the MagPak.

Also, if you ever have any issue, please contact our support team directly for a faster reply. You can open a ticket here: http://www.kesslercrane.com/support or e-mail us at support@kesslercrane.com, which will open a support ticket as well. Thanks!

Chris Beller

Please sign in to leave a comment.

3 comments

0
Avatar

ADDENDUM: Well, the problem turns out to be more interesting than just a bad battery pack. The battery pack works with Second shooter, but ONLY if I follow this process to power Second Shooter: 1) Turn on the battery pack. 2) Plug the barrel connector from the motor to the battery pack.

IF I plug the barrel connector to the Second shooter first, THEN turn on the battery pack, Second Shooter will not power up.

Matthew Abourezk 0 votes
0
Avatar

Hi Chris. Thanks for the answer. Seems to me that Kessler needs to do a bit of electrical engineering modification on this. Love the product, but little odds and ends like this tarnish an otherwise spectacular user experience. This problem shouldn't exist with modern technologies.

Matthew Abourezk 0 votes